DPX PRO NT- Osteodensitometrie DEXA

DPX PRO NT- Osteodensitometrie DEXA este investigatia paraclinica de masurare a densitatii osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoza. Osteodensitometria DEXA este cea mai moderna si foloseste raze X de densitati diferite ce strabat osul, permitind aprecierea gradului de reducere a densitatii osoase; nu este dureroasa si se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul soldului (col femural – cel mai expus fracturarii osteoporotice), coloanei vertebrale lombare si antebratului.

Osteodensitometru DEXA cu fascicul de raze X colimat (tip creion), Tipul fasciculului de raze X permite efectuarea examinărilor la doze foarte scăzute.
Funcţionarea echipamentului este în totalitate supravegheată în totalitate automat prin intermediul programului EnCore, ce include standard examinări pentru coloană vertebrală antero-posterior, femur, corp total, compoziţie corporală, analiză avansată articulară. Reconstrucţia digitală a imaginii permite eliminarea distorsiunilor geometrice şi furnizarea multor parametri de analiză cum ar fi analiza riscului de fractură pentru un interval de 10 ani sau a indicelui de rezistenţă femural.